zaterdag 30 april 2016

free running

De reporter deze week is Luna (5de leerjaar)

Dondernamiddag hebben we free running gedaan.  Dit wordt meestal op straat gedaan.  Het is de bedoeling dat je rechtdoor blijft lopen en over paaltjes en andere hindernissen springt.
Wij hebben dat in het bos gedaan.
Het was super leuk !









zondag 24 april 2016

zoom@regio

donderdag 21 april :

Iedereen was vol spanning om de tweedaagse fietstocht te beginnen.  In de voormiddag bezochten we een tuinbouwbedrijf in Gits.  Daar kregen we uitleg over de witloof – en slateelt.



Daarna reden we naar ’t Motehof, een melkveebedrijf.  Enkele leerlingen konden eens proberen hoe je een koe moet melken.  De kalfjes werden gevoederd en er werd uitgelegd hoe boter en kaas wordt gemaakt.  Een lekker vers bereid ijsje kregen we als toetje na de lunch.
























In de namiddag deden we enkele onderzoekjes in het stadspark in het stadspark : de hoogte van een boom berekenen, vogels spotten in het park, wateronderzoek, …








Een bezoek aan het veevoederbedrijf Debaillie leerde ons hoe veevoeder wordt gemaakt, welke grondstoffen er nodig zijn en voor welke dieren dit wordt samengesteld.



Daarna reden we naar het Rokken, onze slaapplaats. 
Na een lekkere maaltijd kregen we een spannend verhaal te horen.  Nadien leerden we vuur maken.  Een super leuk moment.












vrijdag 22 april :
Na een lekker ontbijt reden we naar de REO-veiling.  Daar gaf een gids ons uitleg over de werking van de veiling.  Met verse groentjes maakten we onze maaltijd klaar ’s middags.










Nog één bezoek in Beitem : Inagro, een onderzoekscentrum.  Groenten en fruit worden daar getest en onderzocht voor landbouwers en bedrijven.
Wij waren ook eventjes onderzoeker : wij mochten aardbeien sorteren op grootte en nadien natuurlijk ook testen op smaak.  Ze waren heel lekker !